Pulë Me Oriz Të Fërguar



Përbërës:
4 fileto pulë Keskinoglu,
2 qepë,
2 thelpinj hudhre,
2 karota,
3 lugë gjelle vaj ulliri Ravika,
3 gota oriz,
300 ml lëng të mishit të pulës Keskinoglu,
1 limon,
kripë, piper,
majdanoz.

Përgatitja:
Në një tigan, fërgojeni qepën, hudhrën dhe karotat në vaj ulliri. Shtoni orizin dhe fërgojeni edhe për disa minuta tjera. Shtoni lëngun e mishit të pulës. Lëreni orizin të zihet deri sa të ketështerur lëngu.
Shtrydhni lëngun e gjysmës së limonit në një enë tëveçantë. Shtoni lëngun e limonit, kripën dhe piperin mbi orizin e zier dhe përzijeni.
Në një tigan tjetër, ngrohni vajin e ullirit dhe më pas skuqini filetot Keskinoglu në të.
Preni filetot e fërguara në copëza më të vogla dhe shërbejeni përmbi oriz, duke u hedhur sipër majdanoz të grirë.

Gatimet nga ;  Dafina Bajraliu - Fejzullahu

Comments